Poika rypsipellolla, kuvaaja Hannu Vuoriniemi

Toivo välittää tietoa maatilayrittäjille Keski-Suomessa

Kirjoittaja: Hannu Vuoriniemi
Artikkelikuva: Poika rypsipellossa, kuvaaja Hannu Vuoriniemi

MTK Keski-Suomen hallinnoima Toivo-tiedonvälityshanke käynnistyi helmikuun alussa v. 2016. Hankkeen tavoitteena on koota tietoa maatalouselinkeinon merkityksestä Keski-Suomessa sekä välittää tätä tietoa päättäjille, medialle, muille hankkeille ja erilaisille sidosryhmille. Myös viljelijätuista tiedottaminen sekä kuluttajakampanjat ovat hankkeen tehtävälistalla. Esimerkiksi viime kevättalven aikana Toivo järjesti EU-tuki- ja luomuinfoja ympäri Keski-Suomea, ja nämä tilaisuudet keräsivät lähes 400 kuulijaa. Joulukuun aikana Toivo-hankkeessa alkaa tietopankin kokoaminen maaseutuelinkeinojen merkityksestä Keski-Suomessa.

Toivo-hanke on rakennettu keskisuomalaisten maatilayrittäjien tiedottamisen sekä maaseutuelinkeinojen näkyvyyden ja merkityksen parantamiseksi. Hanke koostaa ja välittää maataloustoimialan tarvitsemaa tietoa ajankohtaiseen ja ymmärrettävään muotoon. Hanke tähtää yritysten jatkuvuuden parantamiseen tarjoamalla ajankohtaista tietoa sukupolvenvaihdos- ja talousasioissa. Lokakuussa on alkanut maatilojen sukupolvenvaihdos- ja investointitukikierros, jossa tuodaan esille sukupolvenvaihdoksiin liittyviä asioita (esim. henkinen valmistautuminen muutokseen, eläkeratkaisut, verotus ja rahoitus). Kierroksen ohjelmaan kuuluu myös maatalouden investointien rahoittaminen. Sukupolvenvaihdos- ja investointitukikierros alkoi Joutsasta 4.10. ja päättyy 22.11 Viitasaarella. Yrityskohtaisesti neuvontaa ei voida tehdä hankesäädösten takia. Tarkempaa tietoa hankkeesta ja hankkeen tapahtumista löydät www.aitomaaseutu.fi-sivuilta. Nähdään tilaisuuksissa!

Toivo-hanke saa tiedonvälitystyöhönsä rahoituksen Manner-Suomen Maaseuturahastosta. Hankkeen toteutusaika kestää vuoden 2018 loppuun.

Hankkeen projektipäällikkö/artikkelin kirjoittaja:
Hannu Vuoriniemi
hannu.vuoriniemi@mtk.fi
puh. 040 720 3641

Jätä kommentti