Eila Eerolan kuva
Eila Eerolan tarjoama apu on ehdottoman luottamuksellista, matalan kynnyksen auttamista. Kuva: Leena Pölkki

Kirjoittaja: Eila Eerola

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela käynnisti vuoden alussa Välitä viljelijästä -projektin hallituksen myöntämän lisämäärärahan turvin. Projektin tavoitteena on auttaa maatalousyrittäjiä ja se tapahtuu mm. siten, että minä projektityöntekijänä jalkaudun maatiloille keskustelemaan avun tarpeesta. Apuni on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista, matalan kynnyksen auttamista, ihmiseltä ihmiselle.

Täällä Keski-Suomessa tiloilla siis käyn minä, konginkankaalaiselta sikatilalta maailmalle ja takaisin kotiin pyörähtänyt, lähes 50 vuotta elämänkoulua käynyt naisimmeinen. Omat ojanpohjat ja kolhut koettuina osaan ehkä jakaa maatalousyrittäjän arkisia murheita.

Liikkeelle lähtö tapahtuu siten, että sinä maatalousyrittäjänä otat minuun yhteyttä tai luvallasi toki naapurikin tai yhteistyökumppani voi saattaa asian alkuun. Useimmiten jutustelemme ensin hetkisen puhelimessa, sovimme ajan tilakäynnille, jossa paneudumme sitten kaikessa rauhassa mieltä askarruttaviin asioihin. Tukea tarvitset ehkä väsymykseen ja uupumukseen, laskujen kasaantumiseen, talousvaikeuksiin isommassa mittakaavassa, mieltä painaviin parisuhde- tai perheongelmiin tai sukupolvien välisiin kiistoihin. Olipa asia mikä hyvänsä, jos se askarruttaa ja olet valmis ottamaan apua vastaan, anna minun auttaa. Puhelinsoitosta se lähtee, tai sähköpostista.

Eila EerolaVälitä viljelijästä -projektin logo
Puh. 050 331 5204
eila.eerola@mela.fi

Lisätietoja Melan nettisivuilla ja Välitä viljelijästä -projektin esitteessä. Tutustu myös Äänekoskella 26.4.2017 järjestetyn Välitä viljelijästä -treffien monipuolisiin materiaaleihin.