Toimitusprosessi – Käytäntöön pohjautuvat julkaisut

Käytäntöpohjaiset artikkelit on suunnattu laajalle yleisölle, joten niiden laajuus ja kirjoitustyyli voivat poiketa tutkimuspohjaisista artikkeleista. Artikkelit voivat perustua tekijöiden käytännön pedagogisiin toteutuksiin ja kokemuksiin tai kuvata tutkimus- ja kehitystyö- ja innovaatioprojektien tuloksia ja/tai toimintaa.

Käsikirjoitusten tulee olla alkuperäisiä, eli niitä ei ole aiemmin julkaistu tai käsikirjoitusta ei harkita julkaistavaksi muualla. Käsikirjoituksen on oltava kaikkien kirjoittajien ja tarvittaessa organisaation, jossa työ tehty, hyväksymä. Kustantaja ei ole oikeudellisesti vastuussa, jos osapuolilla on vaatimuksia edellä mainituista ei-toivotuista tekijänoikeusongelmista. Kaikki käsikirjoitukset tarkistetaan plagioinnin varalta (Urkund). Käsikirjoitukset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen eila.burns (at) jamk.fi

Käsikirjoitusten pituus saa olla enintään 8 000 sanaa (10 000–20 000 merkkiä sis. välilyönnit, ei bibliografiaa).

Katso käsikirjoitusohjeet.

Julkaisupäätöksen tekee toimitus. Päätoimittaja ja kaksi toimituksen asiantuntijaa arvioivat käsikirjoituksen ja antavat palautetta tekijöille. Desk reject- menetelmä on käytössä, eli päätoimittaja voi tarvittaessa päättää olla lähettämättä käsikirjoitusta tarkistettavaksi.

Arvioijan ohjeet

Itsearkistointikäytäntö

Tekijät voivat itse arkistoida kirjoittajan hyväksymät käsikirjoitukset artikkeleistaan omille verkkosivuilleen. Tekijät voivat myös tallentaa tämän artikkelin version organisaationsa arkistoon. Lisäksi kirjoittaja saa julkaista oman versionsa vain, jos julkaisun alkuperäinen lähde mainitaan ja linkki julkaistuun artikkeliin on lisätty alkuperäisestä lähteestä. Linkki on annettava lisäämällä artikkelien URN-numero:

Lopullinen julkaisu on saatavilla osoitteessa …. URN-osoite on jokaisen artikkelin lopussa.