EduFutura/OPKK: alakohtaiset tapaamiset tammi-helmikuussa 2017

Omalle polulle korkeakouluun -hanketiimi järjestää tammi-helmikuussa 2017 neljän alakohtaisen teemaillan sarjan otsikolla:

”EduFutura – yliopiston, JAMKin ja koulutuskuntayhtymän yhteistyötä opiskelijan parhaaksi”

Tilaisuuksiin kutsutaan sekä toisen että korkea-asteen henkilöstöä ja opiskelijoita keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista yhteen tai useampaan teemailtaan. Kaikki teemaillat järjestetään yliopiston tiloissa seuraavasti:

Ke 18.1.2017 klo 17-19 (kahvi/tee klo 16.30 alkaen) (Agora, Lea Pulkkisen -sali), rakennus Ag
LUMA & IT: Biologia, kemia, fysiikka, maantiede, IT, matematiikka, tilastotiede, logistiikka

To 19.1.2017  klo 17-19 (Seminaarinmäki, Historica, H320), rakennus H
YHTEISKUNTA: Historia, yhteiskuntaoppi, filosofia, kauppatiede, yrittäjyys, liiketalous, uskonto, ET, kyberturvallisuus

Ke 25.1.2017 klo 17-19  (Ruusupuisto, Isa E314, 3.krs), rakennus RUU
TERVEYS, HYVINVOINTI, KASVATUS & PSYKOLOGIA:
Sote, liikunta, terveystieto, psykologia, kasvatustiede

Ke 1.2.2017 klo 17-19  (Musica, Boombox, 1.krs), rakennus M
KIELET, ÄIDINKIELI & KIRJALLISUUS, MUSIIKKI, TAIDE

Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/0659D58216EF2A1F.par

Täältä löydät Jyväskylän yliopiston kampuskartan: http://www.jyu.fi/tiedotus/wwwkartat/maps/

JAMK, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ovat tehneet sopimuksen aiempaa tavoitteellisemmasta ja syvemmästä yhteistyöstä, joka eri koulutusasteita koskevana on ainutlaatuinen toimintamalli. EduFutura Jyväskylän tarkoituksena on muodostaa tunnustetuilla kärkialoilla Jyväskylään Suomen merkittävin oppimisen, tutkimuksen, kehittämisen sekä kokeilujen ja soveltamisen osaamiskeskittymä.

EduFuturassa opiskelija on keskiössä. Yhteisenä tavoitteena on rakentaa opiskelijoiden opintopolut tehokkaiksi ja joustaviksi varmistamalla mm. sujuvat siirtymiset sekä hyväksilukemisen menettelyt eri koulutusasteiden välillä kehittämällä pedagogiikkaa, karsimalla päällekkäistä koulutusta sekä yhteistoteutuksilla. Lisäksi tähdätään opiskelijan ohjauksen ja tukipalvelujen yhteensovitettuihin menettelyihin.

Omalle polulle korkeakouluun -hanke tukee vahvasti EduFuturan tavoitteita. Hankkeessa on rakennettu oppilaitosten yhteistyönä monipuolinen korkea-asteen tutustumiskurssien tarjonta toisen asteen opiskelijoiden valittavaksi. Isona tavoitteena on ollut tukea ”Koko koulu ohjaa” -ajattelua toisen asteen koulutuksessa ja siten tukea opiskelijoiden oman alan löytymistä korkeakouluista. Mikäli tässä onnistutaan, korkeakoulut saavat entistä motivoituneempia ja päämäärätietoisempia opiskelijoita. Parhaassa tapauksessa kaikki siis hyötyvät – ennen kaikkea tärkeimpänä omaa tulevaisuuttaan rakentavat opiskelijat.