Tietoa verkkolehdestä

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti

ISSN 1799-8395

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo on Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun toimittama verkkojulkaisu, joka kokoaa yhteen ja julkaisee artikkeleita, joilla tehdään näkyväksi elinikäisen ohjauksen ja jatkuvan oppimisen merkitystä yhteiskunnassa, ajankohtaisia ilmiöitä oppimisesta ja opetuksesta, sekä oppimisen ja ohjauksen tutkimusta ja kehittämistyötä. Keskeisenä ovat olleet työelämän ja koulutuksen kehittämisen kontekstit sekä opettajuus ja ohjaus eri muodoissaan.

Uusista artikkeleista on kerrottu verkkolehden ja ammatillisen opettajakorkeakoulun sosiaalisen median kanavilla. Elo-verkkolehti toimi Facebookissa ja Twitterissä.

Kirjoittajille

Toimimme avoimen julkaisemisen periaatteilla. Elinikäisen ohjauksen verkkolehti on ollut avoin julkaisukanava myös ulkopuolisille kirjoittajille. Tarjoamme tätä mahdollisuutta mm. ohjauksen parissa toimiville ja elinikäistä ohjausta kehittäville tahoille.

Aineistojen tuottajille on laadittu ohjeistus, ja päätöksen aineiston julkaisemisesta tekee aina päätoimittaja tai verkkolehden toimituskunta. Julkaistuista aineistoista ei ole maksettu julkaisupalkkioita.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisualustat uudistuivat vuonna 2023, minkä seurauksena julkaiseminen Elinikäisen ohjauksen verkkolehden sivustolla päättyi ja julkaiseminen on siirtynyt uusille sivustoille.

Artikkeleiden rinnakkaistallentaminen

Kustantaja sallii artikkelien kirjoittajille artikkelin sisällöltään viimeisen version eli author´s accepted manuscript -version rinnakkaistallentamisen heidän omilla verkkosivuilleen sekä kirjoittajan oman organisaation julkaisuarkistoon. Rinnakkaistallenteeseen tulee liittää viittausohje alkuperäiseen julkaisuun sekä artikkelin pysyvä verkko-osoite eli URN-osoite muodossa:

”Alkuperäisen julkaisun pysyvä verkko-osoite http://urn.fi/urn:nbn:fi:jamk-issn-[tähän generoituu artikkelin oma urn-numero]”

URN-osoite löytyy kunkin artikkelin lopusta. 

Ohjeita ja hyödyllistä tietoa:

Verkkolehden kirjoitusohjeet, sisältää mm. suositukset artikkeleiden merkkimäärästä. Ohjeistus päivitetty tammikuussa 2023.

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti julkaistiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun verkkolehtipohjalla.

 

Tiesitkö, että Elo-verkkolehden on vuonna 2011 perustanut  Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti (ESR), jota Jyväskylän ammattikorkeakoulu toteutti vuosina 2008 – 2014. Projekti kuului valtakunnalliseen kehittämisohjelmaan ”Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden valtakunnallisella kehittämisohjelmalla”. Yhteistyössä ovat olleet mukana Valtakunnallinen ohjausalan osaamiskeskus ja Euroguidance-toiminta (tuolloin CIMOn alaisuudessa) sekä Keski-Suomen ELY-keskus. Kehittämisohjelmaa rahoittivat ja hallinnoivat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja ELY-keskukset.