Tietoa verkkolehdestä

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti ISSN 1799-8395

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo on JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun toimittama verkkojulkaisu, jota toimitetaan yhteistyössä Valtakunnallisen ohjausalan osaamiskeskuksen ja CIMOn Euroguidance-toiminnan kanssa. Lehti kokoaa yhteen ja julkaisee aineistoa, joka tekee näkyväksi elinikäisen ohjauksen merkittävyyttä niin elinikäisen oppimisen kuin yhteiskunnallisen ja työelämän kehittämisen näkökulmista.

Julkaisemme artikkeleita ja aineistoja liittyen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen palveluista, kehittämistyöstä ja ajankohtaisista teemoista.

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti on jatkuvasti ilmestyvä verkkojulkaisu ja uusista julkaistuista artikkeleista kerrotaan verkkolehden sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Twitterissä sekä neljä kertaa vuodessa julkaistavassa Elo-uutiskirjeessä. Uutiskirjeen pääset tilaamaan täältä.

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti julkaistaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun verkkolehtipohjalla. Lisätietoja verkkolehtipohjan käyttösäännöistä.

Tervetuloa kirjoittajaksi verkkolehteen!

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti on avoin julkaisukanava myös ulkopuolisille kirjoittajille. Tarjoamme tätä mahdollisuutta mm. ohjauksen parissa toimiville ja elinikäistä ohjausta kehittäville tahoille. Voit ehdottaa aineistoja ja aiheita ottamalla yhteyttä päätoimittajaan. Aineistojen tuottajille on laadittu ohjeistus, ja päätöksen aineiston julkaisemisesta tekee aina päätoimittaja tai verkkolehden toimituskunta. Emme maksa julkaistuista aineistoista julkaisupalkkioita.

Artikkeleiden rinnakkaistallentaminen

Kustantaja sallii artikkelien kirjoittajille artikkelin sisällöltään viimeisen version eli author´s accepted manuscript -version rinnakkaistallentamisen heidän omilla verkkosivuilleen sekä kirjoittajan oman organisaation julkaisuarkistoon. Rinnakkaistallenteeseen tulee liittää viittausohje alkuperäiseen julkaisuun sekä artikkelin pysyvä verkko-osoite eli URN-osoite muodossa:

”Alkuperäisen julkaisun pysyvä verkko-osoite http://urn.fi/urn:nbn:fi:jamk-issn-[tähän artikkelin oma urn-numero]”

URN-osoite löytyy kunkin artikkelin lopusta.

Kirjoitusohjeet löydät täältä!

Pikaohjeet verkkokirjoittamiseen

Elo-verkkolehden on perustanut  Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti (ESR), jota Jyväskylän ammattikorkeakoulu toteutti vuosina 2008 – 2014. Projekti kuului valtakunnalliseen kehittämisohjelmaan ”Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden valtakunnallisella kehittämisohjelmalla”.

Lehti perustettiin alunperin levittämään valtakunnallisen aikuisten ohjauksen kehittämisohjelman (ESR 2007-2013) tuloksia ja hyviä käytäntöjä sekä toimimaan keskusteluareenana elinikäisen ohjauksen kysymyksissä.Kehittämisohjelmaa rahoittivat ja hallinnoivat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja ELY-keskukset.