Tietoa verkkolehdestä

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti

ISSN 1799-8395

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elo on JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun toimittama verkkojulkaisu, joka kokoaa yhteen ja julkaisee artikkeleita, joilla tehdään näkyväksi elinikäisen ohjauksen ja jatkuvan oppimisen merkitystä yhteiskunnassa, ajankohtaisia ilmiöitä, tutkimusta ja kehittämistyötä. Keskeisenä ovat työelämän ja koulutuksen kehittämisen kontekstit sekä opettajuus ja ohjaus eri muodoissaan.

Artikkeleita julkaistaan jatkuvasti, eikä lehdessä ole näin ollen säännöllisesti ilmestyviä numeroita. Uusista artikkeleista kerrotaan verkkolehden ja ammatillisen opettajakorkeakoulun sosiaalisen median kanavilla. Elo-verkkolehti Facebookissa ja Twitterissä.

Tervetuloa kirjoittajaksi verkkolehteen!

Julkaisemme artikkeleita ja sisältöjä liittyen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen palveluihin, kehittämistyöhön ja ajankohtaisiin ilmiöihin.

Toimimme avoimen julkaisemisen periaatteilla. Elinikäisen ohjauksen verkkolehti on avoin julkaisukanava myös ulkopuolisille kirjoittajille. Tarjoamme tätä mahdollisuutta mm. ohjauksen parissa toimiville ja elinikäistä ohjausta kehittäville tahoille.

Voit ehdottaa aineistoja ja aiheita ottamalla yhteyttä päätoimittajaan. Aineistojen tuottajille on laadittu ohjeistus, ja päätöksen aineiston julkaisemisesta tekee aina päätoimittaja tai verkkolehden toimituskunta.

Emme maksa julkaistuista aineistoista julkaisupalkkioita.

Artikkeleiden rinnakkaistallentaminen

Kustantaja sallii artikkelien kirjoittajille artikkelin sisällöltään viimeisen version eli author´s accepted manuscript -version rinnakkaistallentamisen heidän omilla verkkosivuilleen sekä kirjoittajan oman organisaation julkaisuarkistoon. Rinnakkaistallenteeseen tulee liittää viittausohje alkuperäiseen julkaisuun sekä artikkelin pysyvä verkko-osoite eli URN-osoite muodossa:

”Alkuperäisen julkaisun pysyvä verkko-osoite http://urn.fi/urn:nbn:fi:jamk-issn-[tähän artikkelin oma urn-numero]”

URN-osoite löytyy kunkin artikkelin lopusta. 

Ohjeita kirjoittajille

Verkkolehden kirjoitusohjeet, sisältää mm. suositukset artikkeleiden merkkimäärästä. Ohjeistus päivitetty marraskuussa 2019.

Pikaohjeet verkkokirjoittamiseen

Hyvä tietää myös

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti julkaistaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun verkkolehtipohjalla. Lisätietoja verkkolehtipohjan käyttösäännöistä.

Elo-verkkolehden on vuonna 2011 perustanut  Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti (ESR), jota Jyväskylän ammattikorkeakoulu toteutti vuosina 2008 – 2014. Projekti kuului valtakunnalliseen kehittämisohjelmaan ”Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden valtakunnallisella kehittämisohjelmalla”. Yhteistyössä ovat olleet mukana Valtakunnallinen ohjausalan osaamiskeskus ja Euroguidance-toiminta (tuolloin CIMOn alaisuudessa) sekä Keski-Suomen ELY-keskus. 

Lehti perustettiin alunperin levittämään valtakunnallisen aikuisten ohjauksen kehittämisohjelman (ESR 2007-2013) tuloksia ja hyviä käytäntöjä sekä toimimaan keskusteluareenana elinikäisen ohjauksen kysymyksissä. Kehittämisohjelmaa rahoittivat ja hallinnoivat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja ELY-keskukset.