Nuorisotyön viikolla ollaan hupparikansan puolella!

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään 29.9. – 5.10.2014. Viikon tarkoituksena herättää keskustelua nuorisotyön arvosta ja merkityksestä yhteiskunnassa sekä muistuttaa, että kuntien ja järjestöjen nuorisotyö tarvitsee resursseja toimiakseen. Viikon toteuttaa Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry yhdessä jäsenjärjestöjensä ja kunnallisen nuorisotyön toimijoiden kanssa.

Nuorisotyö on tukea, ohjausta ja palveluita, jotka nuori itse valitsee, hyväksyy ja kokee omakseen

Järjestöjen, kuntien ja seurakuntien nuorisotyö tarjoaa nuorille monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Nuorisotyö rakentaa vertaisryhmiä ja kasvuyhteisöjä, tarjoaa toimintaa ja mahdollisuuksia. Kiinnostavat harrastukset ja yhdessäolo muiden nuorten kanssa rakentavat itsetuntoa ja ovat tärkeitä hyvinvoinnin ylläpitäjiä. Monille nuorille osallistuminen nuorisotoimintaan tarjoaa ensimmäisen mahdollisuuden ottaa myös vastuuta ohjaajana tai väylän ammattiin.

Nuorisotyö on ennaltaehkäisevää työtä, jolla on suuria vaikutuksia niin yksittäiseen nuoreen, nuorten ryhmään kuin yhteiskunnallisestikin. Nuorisotyöhön suunnatut resurssit ovat pieniä, mutta niillä saadaan paljon aikaan. Nuorten tueksi tarvitaan koulutettuja nuorisoalan ammattilaisia – niin kuntiin kuin järjestöihinkin. Nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyökään ei ole mahdollista ilman resursseja.

Kuinka olen mukana?

Nuorisotyön viikko haastaa olemaan #HupparikansanPuolella eli osoittamaan tukensa nuorille, nuorisotyölle ja nuorisotyön rahoitukselle. Tukensa voi osoittaa viemällä tärkeää tietoa nuorisotyöstä päättäjille. Sen voi myös osoittaa ottamalla itsestään huppari-selfien ja jakamalla sen sosiaalisessa mediassa Hupparikansan haasteessa. Torstaina 2.10. tukea hupparikansalle osoitetaan pukeutumalla töissä pikkutakin sijasta – tietenkin huppariin.

Lisätietoa nuorisotyön viikosta: www.alli.fi/nuorisotyonviikko

Sosiaalisessa mediassa kampanja näkyy tunnisteella #HupparikansanPuolella!

Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti #hupparikansanpuolella Jyväskylässä:

URN

http://urn.fi/urn:nbn:fi:jamk-issn-1799-8395-61